FIBRWRAP Nederland B.V.

Fibrwrap Nederland: Gebouwen

Bij het renoveren of upgraden van oude constructies of de bouw van een nieuw gebouw hanteert FIBRWRAP® een waardegerichte benadering voor rendabele oplossingen voor eigenaars, architecten en constructie-ontwerpers. Eigenaars van gebouwen staan tegenover vele uitdagingen, waaronder verstevigen van constructies, renovaties, seismische retrofits en upgrades, verandering van gebruik, extra capaciteit en algemene reparaties van hun eigendommen.

Fibrwrap is al sinds 1988 actief op de markt. Fibrwrap maakt gebruik van de Fibrwrap renovatiesystemen (FRS®) die specifiek geconstrueerd zijn en geïnstalleerd worden om een groot aantal onvolkomenheden op te lossen of aan eisen te voldoen in bestaande gebouwen.

Alle constructiedelen van een gebouw (balken, pijlers, platen, muren) kunnen gerepareerd of van een upgrade voorzien worden conform de behoefte van de eigenaar in een korte periode, waardoor de eigenaar tijdens de werkzaamheden een deel van het gebouw kan blijven gebruiken. Daarnaast kan de eigenaar aan architectonische vereisten blijven voldoen, omdat de doorsneden van constructiedelen vrijwel niet veranderen.
De Fibrwrap renovatiesystemen (FRS®) wordt gebruikt in allerlei soorten gebouwen, zoals gemeentelijke gebouwen, commerciële gebouwen en privéwoonhuizen.

Deze systemen kunnen gebruikt worden om de draagkracht van bestaande pijlers, balken, platen, muren en verbindingen te vergroten. De systemen voldoet aan de behoefte aan seismische aanpassingen, versteviging na corrosie, behoud van historische constructies, toegenomen belasting, verandering van gebruik (bijvoorbeeld van commercieel naar woonhuis, verwijderen van erkers en aanbrengen van nieuwe openingen) of in sommige gevallen het corrigeren van een bestaande onvolkomenheid door een constructie- of ontwerpfout. Tijdens de aanpassing mag het gebouw bewoond of onbewoond zijn.

Fibrwrap biedt ook bescherming tegen brand van de composiettoepassing via de implementatie van zijn geavanceerde brandwerende materialen, die een bescherming tot maar liefst vier uur bieden, alsmede unieke systemen voor vlam- en rookvertraging.
Bovendien kan het FRS® zo afgewerkt worden dat het past bij of esthetische continuïteit verzorgt met bestaande elementen.

Toepassingen

 • Renovatie van door corrosie of slijtage aangetaste constructiedelen om de verloren capaciteit te herstellen.
 • Constructie-upgrades om belastingmechanismes te verbeteren. Er kan schuif- en buigcapaciteit worden toegevoegd aan balken, pijlers, platen en muren.
 • Seismische retrofit en upgrades die het seismisch gedrag van de constructie verbeteren.
 • Veranderd gebruik van gebouwen waardoor de constructie verstevigd moet worden.
 • Behoud van historische constructies, zoals boogbruggen, met een scala aan materialen die gebruikt kunnen worden om deze te repareren en te verstevigen terwijl hun uiterlijk behouden blijft.
 • Restauratie op ontwerpniveau van gebouwen waarin constructiefouten geresulteerd hebben in onvolkomenheden (ontbrekende of foutief geplaatste wapeningsstaven, weinig betonkracht, of ontoereikende betondekking).
 • Verhoogde schuif- en buigkracht, vervormbaarheid en waar nodig verbeterde omsluiting bij pilaren, balken, platen en muren.
 • Stabiliseren en verstevigen van metselwerk en plafonds. Kan ook een lichtgewicht, onopvallend renovatiesysteem bieden voor balkons.
 • Alle constructiedelen kunnen snel worden gerepareerd of een upgrade ondergaan om te voldoen aan de specifieke behoeften van de eigenaar, waardoor het gebouw en de mensen erin kunnen functioneren voor, tijdens en na de upgradeprocedure.
 • Uitgebreid getest in onafhankelijke laboratoria
 • Rendabel
 • Verlengt de levensduur van bestaande constructies
 • Verlaagt de corrosiesnelheid significant bij het omsluiten van bestaande constructiedelen
 • Voorkomt het begin van corrosie indien aangebracht op nieuwe constructiedelen
 • Kan worden gebruikt voor cirkelvormige, vierkante, rechthoekige, zeshoekige, uitlopende en onconventionele doorsneden met minimale aanpassingen in vorm en maat
 • Kan worden gebruikt om historische constructies te repareren/verstevigen terwijl het oorspronkelijke uiterlijk behouden blijft
 • Uitgebreide ervaring in alle gebouwenprojecten (bestaand, nieuw).
 • Fibrwrap-werknemers werken nauw samen met eigenaars, architecten, ontwerpers of aannemers op zoek naar de meest geschikte, op maat gemaakte en rendabele oplossing.
 • Exclusief gebruik van FRS® om aan elke behoefte aan versteviging, renovatie, seismische retrofitinterventies, upgrades, verandering van gebruik of reparaties aan bestaande gebouwen te voldoen.
 • Zo klein mogelijke verstoring gedurende werkzaamheden, wat bijdraagt aan de continuïteit van de dagelijkse functie van het gebouw. 
 • Brandwerende technologie

Gerelateerde verkeersinfrastructuur projecten

Renovatie gemaal, gemeente Almelo

Renovatie gemaal, gemeente Almelo

Slab Strengthening for Service Penetrations of Premier Inn Hotel, Kingston Upon Thames, London, UK

Slab Strengthening for Service Penetrations of Premier Inn Hotel, Kingston Upon Thames, London, UK

Slab Strengthening at Swansea New University Campus, Swansea, South Wales, UK.

Slab Strengthening at Swansea New University Campus, Swansea, South Wales, UK.

Beam Strengthening for Flexure at Lancaster University, Physics Block, Lancaster, UK

Beam Strengthening for Flexure at Lancaster University, Physics Block, Lancaster, UK

Slab and Beam Strengthening at Dudley Zoo, Dudley, West Midlands, UK

Slab and Beam Strengthening at Dudley Zoo, Dudley, West Midlands, UK